Johan Evers och hans team från A Bar Called Gemma har teamat ihop sig med Operakällaren. Foto: Press Johan Evers och hans team från A Bar Called Gemma har teamat ihop sig med Operakällaren. Foto: Press

Operakällaren och Johan Evers öppnar Bar Othilia

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Operakällaren går ihop med Johan Evers och teamet bakom A Bar Called Gemma. Tillsammans har de skapat Bar Othilia som öppnar den 16 januari.

Johan Evers är en av Sveriges mest framstående bartenders och han har en bred och lång karriär med internationell kännedom. Genom åren har han mottagit flera prestigefyllda utmärkelser, däribland titeln Sveriges bästa bartender.

Nu står det klart att han, tillsammans med sitt team från A Bar Called Gemma, teamar ihop sig med Operakällaren för att skapa ny magi på Stockholms barscen.

— Med Othilia vill jag skapa en atmosfär där man glömmer tid och rum. Det ska vara en plats där alla känner sig inkluderade och hemma. Det första du ska tänka när du lämnar är: 'När kan jag komma tillbaka?'. Visionen är att skapa något tidlöst – en plats som blir en institution i sig själv. Genom att vårda Operakällarens historia vill jag samtidigt utmana den, öppna upp och tillföra en lekfull och kreativ energi, säger Johan Evers.

Bar Othilia. Foto: Press

Vin från Nobiskällaren

Med en unik anknytning till Sveriges främsta vinkällare, Nobiskällaren, kan gästerna utöver cocktails även ta del av några av världens bästa viner.

— Att få öppna vårt 'vardagsrum', Othilia, känns som en viktig del av den vision jag delade med Daniel – att göra Operakällaren till en levande plats som är öppen för alla, och för alla tillfällen. Att tillsammans med Johan få driva gastronomin vidare och skapa ett uttryck där mat och dryck möts på ett sätt som aldrig tidigare funnits på Operakällaren är både spännande och inspirerande, säger Emanuel Tärnqvist, Executive Chef Operakällaren.

Bar Othilia öppnar den 16 januari.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.