Operakällaren. Foto: Nobis/Pressbild Operakällaren. Foto: Nobis/Pressbild

Operakällaren värvar Daniel Höglander

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

Nu är det officiellt att stjärnkrögaren Daniel Höglander blir gastronomisk ledare på Operakällaren. Har ersätter därmed Viktor Westerlind, som har lämnat uppdraget.

Grundaren av Aloë, med två stjärnor i Guide Michelin, tar över uppdraget som gastronomisk ledare på Operakällaren. Daniel Höglander är en Sveriges främsta kockar och ska nu alltså ta med Operakällaren in i nästa epok.

– Det är med stor vördnad och stolthet jag har tagit mig an uppgiften att föra Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning stod Operakällaren för framåtblickande och pionjärskap inom värdskap och restaurangkonst. Operakällaren är en institution, men långt ifrån ett museum. Vi ser tillbaka – för att kunna blicka framåt och ge hela upplevelsen en modernare och mer inkluderande touch, säger Daniel Höglander i ett pressmeddelande.

Emanuel Tärnqvist, även han med bakgrund från Aloë, kommer att axla rollen som Operakällarens nya kökschef. I samband med nyöppningen kommer Verandan även att få en helt ny cocktailbar som ska gå i en klassisk stil, men där atmosfären ska vara varm och fylld av genuint värdskap och personlighet.

Operakällaren nyöppnar den 23 augusti.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.