Nu är det officiellt att stjärnkrögaren Daniel Höglander blir gastronomisk ledare på Operakällaren. Har ersätter därmed Viktor Westerlind, som har lämnat uppdraget.
Grundaren av Aloë, med två stjärnor i Guide Michelin, tar över uppdraget som gastronomisk ledare på Operakällaren. Daniel Höglander är en Sveriges främsta kockar och ska nu alltså ta med Operakällaren in i nästa epok.
– Det är med stor vördnad och stolthet jag har tagit mig an uppgiften att föra Operakällaren in i 2020-talet. Under Tore Wretmans ledning stod Operakällaren för framåtblickande och pionjärskap inom värdskap och restaurangkonst. Operakällaren är en institution, men långt ifrån ett museum. Vi ser tillbaka – för att kunna blicka framåt och ge hela upplevelsen en modernare och mer inkluderande touch, säger Daniel Höglander i ett pressmeddelande.
Emanuel Tärnqvist, även han med bakgrund från Aloë, kommer att axla rollen som Operakällarens nya kökschef. I samband med nyöppningen kommer Verandan även att få en helt ny cocktailbar som ska gå i en klassisk stil, men där atmosfären ska vara varm och fylld av genuint värdskap och personlighet.
Operakällaren nyöppnar den 23 augusti.