Vad sägs om att uppleva en kombination av hållbarhet, historia och gastronomi på M/S Sylvia? Upplevelsebåten går helt på el och Ecosightseeing lanserar nu tillsammans med Tång & Hav konceptet “Ostron & Bubbel”. Under båtturen får man njuta av färska svenska ostron, exklusiva drycker och trevliga vyer från Stockholms inre skärgård.
Från patrullbåt för den engelska flottan Royal Navy 1943 till en modern och eldriven upplevelsebåt. M/S Sylvia tar nu nästa steg och tillsammans med Tång & Hav kommer båten att erbjuda en två timmar lång tur där gästerna får njuta av färska svenska ostron, noggrant utvalda drycker och en guidad tur genom Stockholms inre skärgård. Ostronguiden Jennifer Hillblom berättar om ostronets ursprung och hållbar odling.
Under turen serveras svenska edulisostron från Havstenssund, odlade i Västerhavets kalla och mineralrika vatten, samt franska ostron med en något mildare karaktär. Drycken, champagne och crémant, är utvald för att passa ostronens smaker, men det serveras också drycker från mikrobryggeriet i Grebbestad, inklusive ostronstout och lageröl, samt alkoholfria alternativ.
Det finns tre olika upplevelsepaket att välja mellan, med olika nivåer av lyx. Läs mer och boka här.