Patrik Rodehed är tillbaka på Görvälns Slott Boutiquehotell i rollen som Food and Beverage manager, efter fyra år på Ellery Beach House. Nu kommer han att ansvara för restaurangen Galleriet, där man tar hänsyn till hållbarhet och klimat.
Den tidigare kökschefen på Görvälns Slott har nu kommit tillbaka efter fyra år på Ellery. Som Food and Beverage manager kommer han att vara ansvarig för Galleriet.
– Det känns jättebra. Jag har alltid gillat Görväln, både för hotellet och omgivningarna liksom känslan för form och design. Det är svårt att hitta den kombinationen någon annanstans i Sverige. Man blir liksom glad av att vara på Görväln, säger Patrik Rodehed.
Grunden i köket är alltid lokala råvaror, närodlat, hållbart och ekologiskt. Maten som tillagas följer säsongerna och med Patrik bakom rodret kommer gästerna att få nya smakupplevelser.
– Jag vill jobba med udda kombinationer, så man hajar till lite. Jag vill ta ut i svängarna lite men det svenska och skandinaviska köket ligger som grund, men jag vill blanda upp med spännande smaker. Och med tanke på att det är ett slott, vill jag även addera fler exklusiva råvaror och få en känsla av lyx.
Att Patrik nu har valt att återvända till Görvälns Slott väcker glädje.
– Vi är extremt glada över att ha Patrik tillbaka. Han kommer att vara en viktig pusselbit i vår strävan mot att bli en av Sveriges absolut bästa matdestinationer. Då vi jobbat med Patrik i nästan 10 år känner vi honom väl, och vet att vi har samma ambitioner. Det här ska bli jättekul, säger Johan Eklund, marknadschef/founder.