Peak Performance öppnar ny konceptbutik på Götgatan

Den 26 februari öppnar Peak Performance en konceptbutik på Götgatan. Butiken illustrerar spjutspetsen i varumärkets ompositionering med 35 kvadratmeters labbyta och ett helt nytt butikskoncept där varumärkets bästa produkter lyfts fram. Butiken kommer även att fungera som testmiljö för nya material, innovationer och kollektioner.

– Tanken är att butiken ska vara i ständig rörelse. Hit vill vi bjuda våra konsumenter att tycka och tänka och dela vår värld. Varje månad har vi nytt produktfokus och kommer addera olika typer av aktiveringar som after works, pressvisningar, träning och föreläsningar säger Johan Lund, Retail director, Peak Performance.

Det nya butikskonceptet är dynamiskt och modernt vilket markerar Peak Performance ompositionering och steget in i den urban miljön. Delar av inspirationen är hämtad från klubbvärlden. En två meter lång nollställningssluss välkomnar besökare till butiken och ljudanläggningen är tillräcklig för att driva just en mindre klubb. Alla praktiska detaljer som larmbågar, kassa och förvaring för påsar är integrerat i butiksinteriören och i provrummen finns en separat luftkonditionering som gör det lite svalare vid provning.

Skaparen av konceptet, är Joaquim De Abreu, Concept Manager på Peak Performance. Hans målsättning har varit att skapa en yta som speglar produkterna och framförallt livsstilen Peak Performance står för. Snabb, dynamisk och modern. – Peak Performance arbetar med upplevelser och skapar produkter i innovativa material. Jag ville bygga en plats som återspeglar det och som är intressant att vara i. En plats som är föränderlig och får dig att längta tillbaka. Materialvalen har varit viktiga och vi har använt allt från sten och trä till gummi och glas. Allt i olika toner av grått som är vilsamt för ögat men som gör att produkten poppar, säger Joaquim De Abreu Concept Manager.

Butiken öppnar den 26 februari klockan 11.00.