Plais gästas av Mattias Dernelid. Foto: Privat Plais gästas av Mattias Dernelid. Foto: Privat

Plais gästas av Mattias Dernelid – bjuder på svenskt wagyukött

Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup Emmi Anderberg, Editor-in-chief, Thatsup
Emmi Anderberg

I ett gammalt knäckebrödsbageri på Högbergsgatan på Södermalm ligger kvarterskrogen Plais. Här anordnar man konceptet som går under namnet ”tisdagsvärden”, där man gästas av spännande personer som sätter menyn tillsammans med köket.

Den 2 maj är tisdagsvärden Mattias Dernelid, som under många år har jobbat med att hitta de bästa råvarorna och producenterna i Sverige. Han är bland annat råvaruscout för det svenska kocklandslaget och var med och grundade konceptet ”exceptionell råvara” ihop med Björn Frantzén.

Mattias Dernelid är en kär vän till gänget bakom Plais och när han gästar krogen den 2 maj tar han med sig en ny specialgris, samt svenskt wagyukött. Med dessa råvaror har en speciell meny komponerats ihop med köket. Kvällens meny kostar 760 kronor och det finns endast 10 platser till denna unika kväll.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.