Plais

3,3
3 betyg
$$$
Fransk restaurang
Hemsida
Instagram
Plais
3,3
3 betyg
Hemsida
Instagram

Namnet Plais kommer från franskans ”plaisir” som betyder njutning. Detta, ihop med hållbarhet, är vad som står i fokus på denna kvarterskrog belägen vid Mariatorget på centrala Södermalm. Här satsar man på kreativa anrättningar med utgångspunkt i det franska köket, varsamt tillagade på svenska råvaror.

I det gamla knäckebrödsbageriet på Högbergsgatan kan stockholmarna numera njuta av franskinspirerad mat i kombination med ett spännande dryckesutbud. På Plais meny finns allt från snacks och förrätter till varmrätter och dessert. Flera av rätterna är grönsaksbaserade och man använder sig i största mån av lokala råvaror. 

Den gedigna vinlistan är framför allt inriktad på Europa, med inslag av vin även från andra delar är världen. På dryckesmenyn finns också flertalet drinkar varav de flesta är baserade på svensk sprit, såsom gin från Stockholms Bränneri. Även den som föredrar öl eller äppelcider hittar något att skåla i här. 

Ambitionen med Plais är att skapa en välkomnande mötesplats på Södermalm, där något roligt alltid är på gång. Ett omtyckt inslag är Tavlan, där allt kul och kreativt som köket hittar på hamnar. Det kan vara allt från säsongsbetonade rätter och vintips, till nya drinkar och temakvällar. Varannan vecka anordnar man musikquiz, och med jämna mellanrum gästas restaurangen av ”Tisdagsgästen”, en inspirationskälla som presenterar och serverar en specialmeny. 

Glid in på ett glas och lite snacks, eller tillbringa en helkväll med middag. Du behöver inte ordna hundvakt inför besöket, då man på Pais även välkomnar restaurangvana hundar.

Föreslå ändringar

Recensioner av Plais

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
10 mars 2023

Jag blev riktigt positivt överraskad av denna kvarterskrog! Trevlig personal, härlig miljö, fina rekommendationer på mat och dryck, samt goda varmrätter. Vi testade ostronen som skulle kunnat ha varit lite kallare, samt att spicy margarita-ostronet inte var varken spicy ell... Visa hela »

7 maj 2023
17 maj 2022

Så tycker pressen

SvD Krogguiden

· 4 av 6 · 2022-04-09

“Plais lever upp till sitt namn – kvarters­krogs­känslan är tilltalande”