Plåtparken blir kvar – flyttar inomhus i höst

Efter ett par framgångsrika år i Skanstull flyttade sommaroasen Plåtparken i juni till kajkanten i Marievik, där de bjudit in till skönt häng i urban miljö. Nu berättar Peter Schröder, en av initiativtagarna till Plåtparken, för Mitt i Stockholm att den populära boxparken lagom till hösten flyttar in under tak. 

Plåtparkens koncept med streetfood, svalkande dryck och roligheter som boule, loppisar och nattmarknader har tagits emot väl av stockholmarna, och på den nya etableringen i Marievik har man dessutom kunnat bada bastu med utsikt över Årstaviken. På kajkanten planerar de att bli kvar till mitten av september – därefter flyttar man för första gången in under tak. 

Den nya lokalen, som tidigare agerat lunchrestaurang, ligger på Marieviksvägen i vad som kallas för Modehuset. Exakt hur nya Plåtparken kommer att utformas återstår att se.

– Det känns otroligt spännande och kul att bli kvar i området, men vi vill inte avslöja för mycket av våra planer ännu, säger Peter Schröder till Mitt i Stockholm.

Uppdatering 6 september:
Plåtparken blir Plåtpalatset – firar med sensommarfest.