Plåtparken blir Plåtpalatset – firar med sensommarfest

Plåtparken avslöjade nyligen att de flyttar in under tak till hösten, närmare bestämt i det så kallade Modehuset på Marieviksvägen. Nu står det klart att inomhusversionen av den populära boxparken kommer gå under namnet Plåtpalatset – och att man i samband med flytten ställer till med en rejäl fest.

Den blir ett firande som heter duga när Plåtparken tackar för sommarsäsongen och flyttar inomhus. Den 14 september är det avslutningsfest som inleds på kajen med dj:s, livemusik, matmarknad, bastu och skateuppvisning, därefter blir det visuals av Miguel Angél samt ännu mer musik inne på Plåtpalatset.

– Vi har haft en härlig säsong här på kajen i Marievik. Det känns roligt att nu få runda av sommaren med fest på kajen och i samma veva bokstavligen ta klivet in i vårt nya projekt och visa upp potentialen där, säger Peter Schröder, som driver verksamheten tillsammans med Göran Svartengren och Fredrik Lindståhl.

Plåtpalaset öppnar i Modehuset i Marievik den 23 september, till en början i form av lunchrestaurang.

– Vi kommer ha fokus på lokala producenter och god klimatsmart mat. Det ska vara enkelt att äta god mat som är bra för både människa och planet. Interiör och inredning baseras också i stort sett helt på återbruk, med hjälp av en scenograf ges allt ett nytt liv, säger Göran Svartengren, som är i full gång med att utveckla konceptet.

Exakt hur Plåtpalatset kommer se ut framöver är ännu inte klart, men sannolikt blir det fler fester framöver.

– Det här är en spännande lokal och plats för att fortsätta bjuda på sånt vi gillar – kultur, mat, musik och klubb, oftast riktad mot en lite äldre målgrupp. Exakt vad som kommer att hända och när får vi återkomma till. Först ska vi se till att lunchen blir toppklass, säger Peter Schröder.