Pontus Frithiof öppnar ny fine dining-restaurang

Den 26 augusti öppnar Pontus Frithiof sin nya restaurang La Tour, som ska ligga högst upp i DN-skrapan där han tidigare drev festvåningen Atelier 23. Det är krögarens första fine dining-restaurang sedan 2007, då Pontus in the Green House stängde. Konceptet ska rymma en variation av kvalitativa upplevelser, generositet och flärd.

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar, tillsammans med kompanjonen Mario E. Moroni, sin första exklusiva restaurang sedan Pontus in the Green House. La Tour, som är franska för ”tornet”, ska ha som ambition att bjuda sina gäster på oförglömliga gastronomiska upplevelser i en elegant avslappnad och internationell miljö. Detta med utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.

– La Tour är min vision av en power dining-restaurang som jag länge drömt om. Nu var timingen rätt att ändra riktning och satsa på ett helt nytt koncept som inte liknar något i Sverige. La Tour blir en helhetsupplevelse i högsta klass och med en ny nivå på personlig service, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.

Veganskt och egen doorman

Matkonceptet blir klassiskt, modernt och elegant med de bästa och mest exklusiva råvarorna. Inspirationen är hämtad från europeiska kök, i synnerhet det franska. Som komplement kommer man även för första gången att erbjuda en vegansk del på menyn. Vinerna som ska serveras är noggrant utvalda av Mario, delägare och chefssommelier.


Pontus Frithiof och Mario E. Moroni står bakom La Tour. Foto: Pressbild.

Restaurangupplevelsen ska starta redan när gästerna kliver in i hissen på entréplanet, där restaurangens egen doorman möter upp. La Tour rymmer en à la carte-restaurang, salong med plats för 26 sittande gäster och tre chambre séparéer. Det ska även finnas ett orangerie och en balkong med utsikt.