Premiär för nya Gallerian

Nu går utvecklingen av Gallerian in i sin slutfas. Redan den 15 november öppnar flera nya koncept, bland annat Kicks flaggskeppsbutik och den levande startupfabriken Nordic Tech House.

Under slutet av året och under 2019 flyttar en rad olika butikskoncept, restauranger och servicetjänster in i Gallerian. En av de första är Kicks, som smygöppnar sin 1500 kvadratmeter stora flaggskeppsbutik där de bland annat kommer att erbjuda olika skönhetsbehandlingar.

Ett annat koncept som flyttar in är Nordic Tech House, en levande retail-lösning som kommer att satsa på korttidsuthyrningar till olika samarbetspartners. Tanken är att kunna mäta köparens beteende på plats och inte bara på nätet. Med kontoret i samma lokal går det även snabbt att göra förändringar av produkten.

- På Nordic Tech House hjälper vi entreprenörer att gå från idé till ett välmående bolag. Detta gör vi genom att lägga stort fokus på digital tillväxt. För att lyckas med det är det viktigt att vi är på en plats där vi i realtid kan testa och utveckla idéer tillsammans med konsumenterna. Vi är vana att arbeta enligt denna metodik i den digitala miljön. Med Gallerian kan vi överföra samma tankesätt till den fysiska detaljhandeln, säger Viktor Lundqvist, VD och medgrundare av Nordic Tech House.

Plats för umgänge
Ambitionen med nya Gallerian är att erbjuda ett brett utbud och en plats att umgås på. Tanken är att få tillbaka känslan av en gågata, lite som förr, och att lyfta in känslan av att vara utomhus. Man satsar även på mjuka färger för att skapa en harmonisk atmosfär tillsammans med gallerians puls. Samtidigt passar man på att byta logga.

- I utvecklingen av Gallerian lägger vi fokus på att skapa en plats fylld av liv och kontraster. Vi kommer ha en bredare mix av inspirerande aktörer för både vardag och fest, för både handel och umgänge, säger Henriette Johansson marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Lagom till julhandeln öppnar ytterligare butiker, och inom kort tillkännages en stor internationell aktör som nyligen tecknat avtal för en flaggskeppsbutik i Gallerian, med premiumläge mot Hamngatan och Regeringsgatan.

På plan 5, som just nu renoveras, kommer man så småningom även att hitta ett nytt matkoncept.

Den 15 november ansluter flera nya koncept till Gallerian: Daniel Wellington, Brothers, Kicks, Guldfynd, Sthlm Hair & Barber, Polarn O. Pyret, Subway, Glitter, Telenor, Stjärnurmakarna samt restaurangerna The Fishery och The Farm Family.