Premiär för Brinn på Unga Klara

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Det här är berättelsen om när en enda händelse förändrar livet för alltid. Det är berättelsen om vänskap så stark att den blir farlig. Om ungdomar som blir inlåsta och fastspärrade - och om elden som en otämjbar kraft inuti och utanför en själv. Av Elmira Arikan och Farnaz Arbabi, i regi av Farnaz Arbabi. En samproduktion mellan Unga Klara och Teaterhögskolan i Malmö.

Agni och Evvi gör allt tillsammans. De är så nära varann att de nästan sitter ihop. De är stjärntvillingar. De bor på ett hem för tonårsflickor, och tillsammans skapar de en fantasivärld med egna regler som går på tvärs med samhällets. En dag går de alldeles, alldeles för långt och livet blir aldrig sig likt igen.

Brinn är en berättelse om flickor som är större än världen. Om den nödvändiga revolten, och om när allt går fel. En explosiv och sorgsen föreställning som pendlar mellan humor och svärta.

Föreställningen är en fri fantasi som delvis bygger på intervjuer och dokumentärt material med bland annat ungdomar och vårdare på SIS- och HVB-hem.

Premiär på Unga Klara 3 september 2022.

En samproduktion mellan Unga Klara och Teaterhögskolan i Malmö.

Information
Visa på karta
  • Datum
    3 sep. 2022