Prisvinnande korv på menyn när Riche presenterar årets korvdagar

Den 6 mars inleds korvdagarna på Riche. Under sex dagar erbjuder restaurangen välsmakande kvalitetskorv för alla smaker. Till årets korvdagar har kökschefen Thomas Mortensen och Riches kreativa ledare Tommy Myllymäki komponerat fem korvanrättningar med utgångspunkt i fem råvaror; Anka, gris, pilgrimsmussla, kalv och lamm.

Lammkorven på bog, bräss och tunga är den korv som medverkade till att Tommy Myllymäki vann andrapriset i, Bocusse Dʼor 2010, världens främsta mattävling. Korven är smaksatt med vitlök och rosmarin, därefter dubbelpanerad i svartbröd och sedan friterad. Varje korv är dessutom matchad med en rekommenderad öl.

- Korv är enkel mat, enkel att tycka om. Men att tillaga korv är en utmaning oavsett om man försöker övertyga en jury eller står själv hemma vid spisen. Korvdagarna är vår chans att servera god kvalitetskorv för alla smaker, säger Thomas Mortensen, kökschef på Riche.

För de som missar Korvdagarna på Riche kommer en kalvkorv tas fram i samarbete med Taylors and Jones. Under en månads tid kommer korven att finnas till försäljning hos Taylors & Jones, Cajsa Warg, Butcherʼs Wife och andra kvalitetsbutiker runt om i landet.

Korvdagarna på Riche pågår från den 6 till den 11 mars.

Mer info och bilder på: Riche

Korvmeny

Anka:
Smaksatt med anklårsconfit och anklever serveras med spetskål, steksky och tryffelpotatispuré.

Lamm:
En lammkorv på bog, bräss och tunga, smaksatt med vitlök och rosmarin, därefter dubbelpanerad i svartbröd och sedan friterad. Serveras med getostgratinerad purjolök och lammsky.

Pilgrimsmussla:
Serveras med ceviche på rostade grönsaker och pumpapuré.

Kalv:
Smaksatt med citron, salvia, parmesan och vitlök. Serveras med liten gryta med tomat, oxmärg och vita bönor.

Gris:
Bangers and mash. Serveras med lök och steksky

Riche öl
Till årets korvdagar så presenteras för första gången också Riches egna öl. Ölet är framtaget speciellt för korvdagarna. Det är Johan Lagergren, sommelier på Riche och tidigare utsedd till Sveriges bästa sommelier, som har tagit fram ölet. Ölet är en Indian Pale Ale och passar utmärkt till flera rätter på korvdagarna.

Rekommenderade öl:
Anka: Brouwerij Bosteels, Tripple Karmeliet, Belgien
Lamm: Nynäshamns Ångbryggeri, Bedarö Bitter, Sverige
Pilgrimsmussla: Brooklyn Brewery, Sorachi Ace, USA
Kalv: St Eriks, IPA, Sverige
Gris: Demory, Pils, Frankrike