Pulpofestival på Boqueria

Pulpofestival på Boqueria

Nu lyfter Boqueria fram ett ganska ovanligt inslag på menyn, nämligen den åttaarmade bläckfisken. Eller pulpo, som den kallas på spanska. Den 18-23 mars blir det med andra ord Pulpo-festival på restaurangen där en mängd bläckfiskrätter kan avnjutas, gärna i all sin enkelhet direkt från grillen med lite pressad citron till. Liksom på den vanliga menyn handlar det om tapasrätter, och priset på dagarnas pulpo-tapas ligger runt 75-80 kr.

- Bläckfisk är en riktig delikatess som förtjänas att lyftas fram och därför ställer vi till med en Pulpo-festival till blötdjurets ära. Personligen tycker jag att pulpo är som godast träkolsgrillad med lite pressad citron och en skvätt Worcestersås, enkelt och gott!, säger Christian Olsson, krögare.

Mer information: Boqueria, Mood-gallerian, City

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.