Pyssla, snickra och släpp loss skaparglädjen på Äntligen hemma-mässan

På Äntligen hemma-mässan, som äger rum på Stockholmsmässan mellan 30 mars och 1 april, finns mycket att hitta på och aktivera sig med för hela familjen. Snickra en egen pall i Martin & Björns Prova-på, testa dina hemmafixarkunskaper hos Martin och Björn och bygg ett egentillverkat fordon i Karins mekaniska verkstad.

- På årets Äntligen hemma-mässa har vi satsat lite extra på att ge våra besökare möjligheten att själva snickra, pyssla och fixa. Kom till mässan och släpp loss hela familjens skaparglädje. Hos oss finns aktiviteter för både barn och vuxna, alla besökare har möjligheten att gå härifrån med något de skapat själva, säger Maria Torén, projektledare för Äntligen hemma-mässan.

En nyhet för i år är Martin & Björns Prova-på, där man kan ställa frågor om programmet och om ditt eget hemmafixande. Här kan du också prova på många olika hemmafixarprojekt. Lär dig att arbeta med gipsskivor och ta chansen att snickra en egen pall, allt under sakkunnig ledning av Martin och Björn.

- I Martin & Björns Prova-på får besökarna lära sig de saker som många hemmafixare är rädda för. Utöver våra fem arbetsstationer med gips, kakel och pallbygge finns personal från Skogsvårdsstyrelsen på plats för att visa hur man slipar sin egen motorsågskedja. Det kan man spara mycket pengar på, säger Björn Christiernsson.

Till Karins mekaniska verkstad är alla barn välkomna tillsammans med en vuxen. Släpp loss din kreativa ådra och ta chansen att pyssla, snickra och skapa tillsammans med barnen. Självklart finns Karin på plats för att inspirera och dela med sig av sina bästa tips.

- I min mekaniska verkstad är alla barn välkomna att komma och bygga fordon av olika slag. Det blir bilar, raketer och vad man vill. Vi borrar, limmar, skruvar, målar och har kul, säger Karin Mannerstål.

Både barn och vuxna kan passa på att botanisera bland Karins Favoriter, en yta där Karin har samlat ihop sina favoriter från Äntligen hemma. Här kan du kolla in ett urval av de prylar som Karin har tillverkat i tv-rutan genom åren och kanske hitta din favorit bland de många alster som Karin skapat i Äntligen hemma.

Plats: Stockholmsmässan

Datum: 30 mars - 1 april 2012

Biljetter: 10 - 245 kr (beroende på biljettyp. Ordinarie pris 110 kr)

Köpa biljetter: Ticnet