Efter ett kort uppehåll slår Restaurang Oxenstiernan upp dörrarna på nytt på Östermalm – nu som en samtida restaurangupplevelse i tre delar där sommarkrogen Jardin blir först ut.
Silversmeden Sebastian Schildt – som driver restaurangen i den gamla malmgården från 1700-talet – krokar arm med stjärnkocken Viktor Westerlind och introducerar Oxenstiernan i ny kostym, närmare bestämt i tre delar.
Den 28 juni blir det premiär för det första konceptet, Jardin, som blir en avslappnad trädgårdsrestaurang med smaker från Provence och svenska råvaror i säsong. Till hösten öppnar en lyxig bistro där älskade klassiker och fina nordiska råvaror står i centrum, och i vinter väntar en intim matsal där man kommer att servera fine dining med fokus på personligt, kreativt och nordiskt.
– Det var helt rätt att pausa verksamheten, och nu känns det lika självklart att öppna igen! Och att göra det tillsammans med Viktor känns otroligt inspirerande. Vi delar värderingar, ambitioner och synen på gastronomi. Det här är en unik plats i Stockholm, med enorm potential att skapa något enastående, säger Sebastian Schildt i ett pressmeddelande.
Viktor Westerlind har tidigare jobbat på krogar som Frantzén, F12, Operakällaren och Aira, och är även tävlingsledare för Årets Kock.
– Det känns fantastiskt att äntligen få sjösätta denna drömkrog tillsammans, på en mycket speciell plats. Vi vill erbjuda olika upplevelser under ett och samma tak – och nå fler gäster på fler sätt. Det här projektet är fullt av möjligheter, säger han.
Sommarkrogen Jardin öppnar den 28 juni och får 50 sittplatser samt barplatser för drop-in.