Restaurang Oxenstiernan

4,3
8 betyg
$$$
Restaurang
Oxenstiernan
4,3
8 betyg

Startskottet för Restaurang Oxenstiernan gick när silversmeden och juveleraren Sebastian Schildt fick nys om 1700-talsbyggnaden på Östermalm. Här skapar han, tillsammans med den kreativa ledaren Elvira Lindqvist, en plats för alla sinnen med fokus på hållbar matlagning.

Till Oxenstiernan kan du komma för såväl njutning som inspiration, då restaurangen vill verka i skärningspunkten mellan konst, design, hantverk och det kulinariska. Tillsammans med sitt team skapar den kreativa ledaren Elvira Lindqvist menyer där fokus ligger på hållbarhet, vördnad för naturen, rena råvaror från lokala producenter och det vilda från skog och mark.

Säsong, väder och vind styr menyn som ändras ofta, men den röda tråden är det svenska mathantverket. Klassiska smaker och matlagningstekniker sätter grönsaken i fokus, som får sällskap av kött från noga utvalda producenter. Även dryckeslistan lyfter hantverk och kvalitet och erbjuder både tradition och nytänkande, alltid fritt från tillsatser och bekämpningsmedel. 

Restaurangen är ljus och inredd med naturmaterial i enlighet med temat, från trägolven till stenbänken i baren och skinndetaljerna på stolarna. Den lummiga malmgården som inhyser restaurangen har historiskt sett haft plats för både grönsaksodling, boskapshållning och rekreation. Idag betar inga djur här, men syftet är detsamma – en hyllning till bonden, den småskaliga producenten och det lilla mejeriet. Restaurangen belönades 2022 med en grön Michelinstjärna.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
8

Recensioner av Oxenstiernan

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Underbar chambree i grannhuset och supercool inredning i största allmänhet!

Maten var god, kul meny men nya spännande komponenter! Och gillade den enkla inredningen som restaurangen har. Var en lugn atmosfär ☺️

Tyvärr kom vi en av få riktigt regniga dagar denna sommar så fick inte möjligheten att sitta på deras mysiga uteplats, men de hade precis öppnat och blivit klara där inne så gick fint ändå. Vi fick nästan hela stället för oss sjä...

Listad i: Rulla vagn

This was our first time going here and I’m giving it 3 stars due to beautiful location, locally sourced ingredients and attentive staff.

I have to admit I had higher expectations from seeing previous reviews and the higher price tag, but sadly their food (for me at least) did not live...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,3
8

Representerar du Restaurang Oxenstiernan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Restaurang Oxenstiernan?

På Restaurang Oxenstiernan serveras bland annat:

  • Svenskt

Vad kostar det att äta på Restaurang Oxenstiernan?

Restaurang Oxenstiernan ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Var ligger Restaurang Oxenstiernan?

Restaurang Oxenstiernan ligger på Storgatan 35B, 114 55, Östermalm. Närmsta tunnelbana är Karlaplan (ca 450m).