Restaurang Palett slår upp portarna i Vasastan

Vasastan välkomnar ännu en krogöppning, och nu är det tur för restaurangen Palett att slå upp portarna på Västmannagatan 50. Men frukta ej, Jolo & Co med sina biljardbord står kvar.

På Västmannagatan 50 är allt sig likt, men samtidigt helt annorlunda. I den del som var JoLo & Co, står biljardborden fortfarande uppradade, och en halvtrappa upp, i det som tidigare var matsalen, hittas numera Restaurang Palett. Här finns 120 sittplatser i en sober, monochrom färgskala med inspiration från 60-talet, inredd av arkitektbyrån Trigueros Architecture. I köket står köksmästare Marcus Lindberg Stoltz, som närmast kommer från Wasahof där han varit kökschef.

– På Palett är allt lagat från grunden, med hantverket i fokus. Basen finns i fransk matlagning som vi blandar med smakinfluenser från mina egna favoritkök runt om i hela världen, för att få fram en unik helhet. Namnet Palett syftar på smakpaletten som är en kocks viktigaste arbetsredskap, säger Marcus.

Restaurang Palett ägs och drivs av samma trio som också äger JoLo: Anders Bohman, Michael Juhlin och Ann-Sofie Löfgren som är förbundskapten i Svenska Biljardförbundet och SM- samt EM-medaljör.

– Vi har funderat länge på hur vi ska kunna bevara biljardelen av Jolo & Co, som ligger oss varmt om hjärtat, och samtidigt driva restaurangdelen på ett modernt och sofistikerat sätt, som passar innerstaden med dess medvetna och kunniga restaurangpublik. Tillsammans med Marcus, som inte bara är en otroligt duktig kock utan också en passionerad biljardspelare, blev detta möjligt och mynnade ut i Restaurang Palett, säger Ann-Sofie.

Restaurang Palett öppnade den 22 november.