Henrik Dorsin med vänner ställer upp en ny revy på Scalateatern. Foto: Robert Eldrim/pressbild Henrik Dorsin med vänner ställer upp en ny revy på Scalateatern. Foto: Robert Eldrim/pressbild

Revy med Henrik Dorsin på Scalateatern

Henrik Dorsin, en av Sveriges mesta underhållare, gjorde 2021 humorsuccé med “Scalarevyn”. I höst är det åter dags för komikern att tillsammans med ett gäng kända namn inta scenen på Scalateatern, när nyskrivna “Svenska revyn – en nationell angelägenhet” har premiär. 

“Svenska revyn – en nationell angelägenhet” är inspirerad av nationalromantik, folkkultur och svenska värderingar, och med sig på scenen har Henrik Dorsin bland annat vännerna Vanna Rosenberg och Johan Ulveson. Utöver humor och en hel del igenkänning kommer föreställningen innehålla musikinslag med backning av liveband.

– Jag vill väcka Grindslanten till liv. Jag vill låta de blågula fanorna fläkta oss friska till tonerna av dragspel, fiol och flöjt. Jag vill dansa allt från hambo och jitterbugg till oxdans och trollrock medan vi tronar på minnet från fornstora dar. Jag vill bjuda på ett fyrverkeri av röda stugor och daggstänkta berg tills det fullkomligen sprutar granbarr och furuspån ur öronen på publiken. Men framförallt – och den egentliga anledningen till varför jag gör det här; jag vill se Johan Ulveson i folkdräkt. Vill inte ni?, säger Henrik Dorsin i ett pressmeddelande.

“Svenska revyn – en nationell angelägenhet” har premiär på Scalateatern söndag den 15 september och spelas därefter vid flera tillfällen under hösten.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 15 september (söndag) Nästa tillfälle