Ricardo Villalobos till DECO

Du har bara sett toppen på isberget skulle jag vilja uttrycka det, jag talar om Decos framfart i klubbstockholm. De har hunnit med ett par fester nu och det bästa är, att vi har ännu fler att vänta.

I mars är nästa fest och bokad gäst är Ricardo Villalobos. Det är så nytt att det inte ens finns ett pressmail att luta tillbaka på, så vad gör man? Man skriver det viktigaste och fyller på detaljer som warm-ups och eventuella visuals senare.

Ricardo är en av de mest betydande personerna i minimaltechno-facket, är född i Chile men uppvuxen i Tyskland och har en tio år lång karriär bakom sig som dj, säkerligen blir det flera år till. Historien om honom började med hobby-djande på fester, sen startade han en egen label som inte gick så bra. Kort därefter fick han chansen att ge ut eget på tyska labeln Playhouse och sedan dess har det gått spikrakt uppåt.

Har du haft turen att se honom live vet du att han inte är mycket för att hoppa runt och göra en stor show av sina framträdanden. Han är mer koncentrerad, inne i det han gör och mer minimalistisk precis som musiken. Se nedan klipp från i år;



För den skull är det absolut inte tråkigt att se på då han har som mål att hela tiden överraska publiken och spela lite mer abstrakta låtar mellan de låtar folk förväntar sig att få höra. Boka in 6 mars redan nu, det här är ett måste.

Nordic Light Hotel | 22-05 | 195 kr | 23 år