Riche Fenix firar födelsedag med gatufest

Riche Fenix fyller två år den 1 september, vilket ska firas med en stor fest på Götgatsbacken den 31 augusti. Då lanserar restaurangen dessutom en specialbyggd vagn som ska servera krogens signaturrätt – korv med bröd.

Det vankas födelsedag för Riche Fenix och 2-åringen ska firas med en gatufest på Södermalm. Nu delar kökschef William Carlström och restaurangchef Klara Kvarnbäck med sig av detaljerna kring firandet.

– Det går fort när man har roligt och det känns fantastiskt att få fira två år med alla våra stammisar och nya gäster här på Fenix. Högtiden till ära har vi skapat ett Riche Fenix i miniformat med korvvagnen som serverar vår hemlagade merguez i bröd med hummersallad längs Götgatan under firandet. Under resten av september fortsätter även firandet då vagnen turnerar runt om i stan för att befinna sig i stockholmarnas närområde vid lunchtid, säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix, i ett pressmeddelande.

En rad exklusiva korvar ska presenteras, som endast kommer att serveras under fredagsturnéerna i september. Vid utvalda tillfällen kommer även hemliga artister att uppträda i takt med att korvvagnen rullar in. Stammisar är inbjudna till att spela skivor och uppträda live i lokalen, och ute på gatan ska det skapas en känsla av hemmafest.

– Vi är stolta över att vi sedan start lyckats samla kreativa förmågor inom musik och konst där de, precis som vi, känt att Fenix är en plats man vill vara på. Det känns jättekul med korvvagnen också som blir vårt sätt att ta med känslan av vilka vi är ut på gatorna i Stockholm. Det ska bli superkul att välkomna gäster till firandet på Fenix, säger restaurangchefen Klara Kvarnbäck, i ett pressmeddelande.

Firandet sket på Götgatan 40 den 31 augusti.