Rosendals Trädgård fortsätter med sina temakvällar och först ut i år är Herbarium H2O, som fokuserar på läckerheter från hav och sjö.
Den 1–2 februari är det dags för årets första temakväll under etiketten Herbarium på Rosendals Trädgård. Temat ”den blå trädgården” utforskar vårt förhållande till vatten och kombinerar råvaror från vattenbruk med smaker från Rosendals vinterskafferi.
Under de två kvällarna serveras en sjurätters meny med råvaror från hav, sjö och andra vatten, samt råvaror från Rosendals vinterskafferi, ur deras biodynamiska odlingar, från Djurgårdens marker och det vilda. Menyn inkluderar råvaror som tång, alger, sjöpungar och ostron, samt fisk som har odlats i landbaserade kretsloppssystem, och kostar 995 kronor.
Med H2O vill restaurangen lyfta havets okända skafferi och adressera problemet med överfiske och hav i obalans.
– Vatten är det som förenar oss globalt och vår absolut viktigaste resurs och råvara. Med Herbarium H2O ger vi oss ut på en utforskande resa i cirkulära vattenbruk och den blå trädgården för att hitta ett hållbart förhållande till vatten och dess mångfald av växter och djur som döljer sig under ytan, säger Paul Svensson, gastronomisk ledare på Rosendals Trädgård.

Herbarium är ett koncept på Rosendals Trädgård vars ambition är att bredda synen på vad mat kan vara och fördjupa förståelsen för hållbar gastronomi. H2O är först ut av årets Herbariumkvällar.