Bild: Rosendals Trädgård Bild: Rosendals Trädgård

Rosendals Trädgård serverar hållbar mat – på riktigt

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Går det att odla och laga mat som är hållbar på riktigt? Rosendals Trädgård har gjort ett försök och öppnar nu upp för middagar som ska vara bra för både kropp och planet.

Jorden lär ha i genomsnitt ungefär 2000 kvadratmeter till matförsörjning per person varje år, men för en genomsnittlig svensk går det åt ungefär dubbelt så mycket. I ett experiment baserat på forskning har nu Rosendals Trädgård tagit fram en meny utifrån egna odlingar på 2000 kvadrat samt vilda råvaror från naturen.

Varje tisdag och onsdag fram till den 20 november kan sällskap på minst åtta personer boka sittningar runt ett gemensamt bord på restaurangen och testa den hållbara femrättersmenyn. Till maten ingår även alkoholfria drycker som är producerade i samma anda.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.