Rutabaga, som sedan 2017 har skapat och serverat vegetariska rätter i världsklass på Grand Hôtel, kommer att stänga. I stället ska en ny restaurang, även denna i regi av Mathias Dahlgren, öppna i lokalerna efter sommaren.
Rutabaga i sin nuvarande form gör sin sista servering på det anrika hotellet den 13 juli. Därefter kommer den nya restaurangen, som ska husera i samma lokaler, att börja utformas. Arbetet med att skapa konceptet är redan igång, vilket innebär att hitta de bästa råvarorna, skapa den gastronomiska profilen och göra inspirationsresor.
– Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit med Rutabaga och känner att det nu är dags att låta konceptet växa vidare på nya sätt både i Sverige och utomlands. Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta. Något som både kompletterar vår portfölj gastronomiskt och restaurangscenen i Norden, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.
Det nya restaurangkonceptet presenteras under sommaren 2023.