Mathias Dahlgren. Foto: Pressbild Mathias Dahlgren. Foto: Pressbild

Rutabaga stänger på Grand Hôtel – Mathias Dahlgren öppnar nytt

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Rutabaga, som sedan 2017 har skapat och serverat vegetariska rätter i världsklass på Grand Hôtel, kommer att stänga. I stället ska en ny restaurang, även denna i regi av Mathias Dahlgren, öppna i lokalerna efter sommaren.

Rutabaga i sin nuvarande form gör sin sista servering på det anrika hotellet den 13 juli. Därefter kommer den nya restaurangen, som ska husera i samma lokaler, att börja utformas. Arbetet med att skapa konceptet är redan igång, vilket innebär att hitta de bästa råvarorna, skapa den gastronomiska profilen och göra inspirationsresor.

– Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit med Rutabaga och känner att det nu är dags att låta konceptet växa vidare på nya sätt både i Sverige och utomlands. Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta. Något som både kompletterar vår portfölj gastronomiskt och restaurangscenen i Norden, säger Mathias Dahlgren i ett pressmeddelande.

Det nya restaurangkonceptet presenteras under sommaren 2023.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.