Nu ska Mathias Dahlgrens vegetariska finkrog Rutabaga minska matsvinnet genom att fylla sista-minuten-avbokningar och ge halva priset på maten. Till sin hjälp tar de maträddar-appen Karma.
Rutabaga slog upp portarna på Grand Hôtel för två år sedan, med ambitionen att erbjuda vegomat i absolut världsklass. Det nya samarbetet med Karma är en del av restaurangens hållbarhetstänk och ett sätt att rädda mat från att slängas i onödan.
– Med hjälp av appen Karma kan vi fylla de sista-minuten avbokningar som vi ibland får på vardagarna. Gästerna som bokar plats genom Karma betalar endast halva priset och vi lyckas rädda den mat som vi förberett i köket - istället för att slänga. Det blir en win-win!, säger Staffan Naess, Executive chef Mathias Dahlgrens restauranger.
Det är bara att ladda ner Karma och vänta på att få en notis när Rutabaga får en sista-minuten-avbokning. Både bokning och betalning sker via appen, alltid med 50% rabatt.