Ruth Stockholm blir Vasastans nya boutiquehotell

Den 1 juli öppnar Ruth Stockholm med 62 rum i Hotel Hanssons gamla lokaler på Surbrunnsgatan i Vasastan. Bakom det nya hotellet står familjen Pettersson, som sedan knappt två år tillbaka även driver Hotel Frantz vid Slussen. Gräddtårta och alkoholfritt bubbel blir, precis som på Hotel Frantz, signaturen för hotellets frukost.

Sedan två år tillbaka driver familjen Pettersson Hotel Frantz, ett litet intimt boutiquehotell, vid Slussen. Strax innan pandemin förvärvade familjen ännu ett hotell, Hotel Hansson, beläget i ett hus från slutet av 1800-talet i Vasastan. Med systrarna Ellen och Tea i spetsen har familjen nu varsamt renoverat och förädlat fastigheten för att den 1 juli kunna öppna dörrarna till Ruth Stockholm.

– Det känns som att vi har ett hotell med världens bästa läge men ingen som känner till det och det vill vi nu ändra på. Därför har vi försökt att skapa en inbjudande känsla i alla allmänna ytor. Här ska man bara vilja komma och hänga, säger Tea Pettersson i ett pressmeddelande.


Ellen och Tea Pettersson. Foto: Pressbild.

Tillsammans med designduon Jonathan Söderblom och Nina Kullberg bakom Hippo-Ray har i princip alla möbler och snickerier specialritats för hotellet. Tanken är att det ska kännas som att komma hem till någon, vare sig det är i hotellrummen eller i lobbyn.


Ett av badrummen på Ruth Stockholm. Foto: Pressbild.

– I Vasastan bor drygt 60 000 människor, samtidigt som stadsdelen är relativt underutvecklad när det kommer till inbjudande boutiquehotell. Med Ruth Stockholm blir det ändring på det och vi säger själva lite skämtsamt att vi kommer med värmen till Sibirien, säger Tea Pettersson.

Förutom de 62 rummen kommer hotellet från start att ha en bar och lounge där man kan ta en kaffe, ett glas eller något mindre att äta. Gräddtårta och alkoholfritt bubbel blir signaturen för hotellets frukost, precis som på Hotel Frantz. I höst öppnar man även restaurangen där konst kommer att spela en central roll.