Råkultur stänger efter åtta år

Råkultur stänger efter åtta år

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Den 31 augusti stänger Sayan Isakssons Råkultur restaurangverksamheten för att istället satsa på take away och catering vid sidan om olika aktiviteter, bland annat sommelierledda provningar och sittningar för lite större sällskap. Råkultur slog upp portarna 2009 och blev snabbt hyllad för sin innovativa och säsongsanpassade sushi. I huset hittas även syskonen Esperanto, Shibumi och Imouto.

- Det har varit åtta fantastiskt roliga och kreativa år med Råkultur där vi har provat det mesta i sushiväg med skandinaviska fiskar och spännande inslag som kolsyreis och popcorn, säger Sayan Isaksson, kock och delägare av restaurangerna inom Esperanto Group.

Råkultur har öppet fram till den 31 augusti.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.