Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Shibumi

4,4 • 8 recensioner
Shibumi

Längst ner i Esperanto-gruppens hus bjuder Shibumi på en lekfull tolkning av den japanska pubkulturen ”izakaya”. Slå dig ner i baren och kombinera ett par mellanrätter med en hantverkscocktail, boka bord i matsalen eller kolla in matlagningskonsten från kökets chefs table. Bakom restaurangen står stjärnkocken Sayan Isaksson.

Shibumi är det lite yngre syskonet till Michelinkrogen Esperanto (tillsammans med Imouto) och delar samma adress på gränsen mellan Vasastan och Östermalm. Att upptäcka Shibumi från gatan är inte helt lätt – den dovt belysta restaurangen är belägen under jord och avslöjas endast av en anonym skylt i marken. Här släpper man på det strikta och leker med speakeasy-känslan och den avslappnade, japanska pubkulturen. Restaurangen är inredd i avskalad stil och menyn består av enkla, men genomarbetade fusion-mellanrätter lagade på fina råvaror och med fokus på hantverket.

Oavsett om man vill vara spontan eller boka in en middag långt i förväg finns det alternativ att tillgå. Lokalen är indelad i matsal, matbar, chefs table och cocktailbar med drop-in-platser. Här kan man hoppa upp på en barstol, dela på några rätter och se bartendern blanda till hantverksmässiga drinkar med japanska influenser. Även några lite mer undangömda platser finns för sällskap på 4-7 personer som föredrar att sitta lite mer privat. Vill man verkligen ta del av matlagningen ska man boka chefs table för 4-6 personer innanför matbaren, i direkt anslutning till köket (med undantag för sommaruppehåll).

Shibumi brukar även hålla öppet på sommaren, och då går det bra att ta med sin drink upp till Råkulturs uteservering på gatuplan vid fint väder.

Se även Esperanto, Imouto, Rå-koll

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jag besökte Shibumi och hade rätt höga förväntningar då jag hört mycket bra som stället. Restaurangen uppfyllde absolut mina förväntningar så när på en rätt trist fördrink med någon algsorbet i och en rätt som m... Visa hela »

Levde helt klart upp till förväntningarna, fantastisk mat och proffsig personal. Gillade miljön och den diskreta entrén!

Lokalen är stilren och rustik och personalen vänlig och kunnig - vilket alltid är ett plus. På Shibumi delar man maten "familystyle", ett koncept jag kommit att föredra, när man beställer in en massa olika typer av smårätter till mitten av bor... Visa hela »

Riktigt bra ställe och suverän service!

Favoritrestaurangen. Avslappnat, personligt och fantastisk service.

Vi hade höga förväntningar på Shibumi efter att ha ätit på Esperanto, men det finns en stor förbättringspotential på stället. Vi hade beställt ett bord, men bordsplaceringen var kaotisk och verkade mest skötas av pryoelever. Efter mycket... Visa hela »