Södermalms första Ica Kvantum öppnar i oktober

Den 14 oktober öppnar Ica Kvantum Södermalm dörrarna på Magnus Ladulåsgatan 40. Den 2300 kvadratmeter stora butiken kommer att ha känslan av en matmarknad, där man ska erbjuda allt från en stor färskvarudisk till bistro med föränderlig meny. Här vill man erbjuda det största ekologiska och lokalproducerade sortimentet i innerstan, och ha en nollvision för matsvinn.

Ica Kvantum på Södermalm, som ska ligga vid Rosenlundsparken, blir den andra i Stockholms innerstad, efter butiken på Kungsholmen. Den har dubbelt så stor yta som vanliga innerstadsbutiker och utbudet är både bredare och spetsigare. I bistron serveras tillagad mat efter säsong med ambition att ta tillvara på matsvinn. Dessutom erbjuds utvalda ölsorter och viner i anslutning till bistron.

I butikslokalerna finns även apotek och ett parkeringshus med laddningsstationer för elbilar. Som ett led i denna satsning har även Joakim Metz, tidigare butikschef på Paradiset, rekryterats.

”Vi kommer erbjuda allt från finaste frukt och grönt – det största sortimentet av ekologiska och lokalproducerade produkter i stan – till fisk, kött och chark över disk. Dessutom serverar vi lagad mat i vår helt egna bistro med tillhörande öl- och vinbar. Det vi serverar kommer i största mån att komma från butiken, allt för att minska matsvinnet. Vi vill göra det enkelt för söderborna att välja rätt och inspirera till mer hållbara val”, säger Thomas Bergman, handlare på ICA Kvantum Södermalm, i ett pressmeddelande.