Guiden till Stockholms asiatiska matbutiker

Guiden till Stockholms asiatiska matbutiker

Det asiatiska köket blir allt mer populärt och numera är det många som föredrar att äta, men också tillaga, orientalisk mat. I Stockholm finns det ett stort utbud av spännande asiatiska mataffärer väl värda ett besök. Oavsett om du är novis eller gammal i gemet när det kommer till att laga maträtter från öst, så kan en guide till Stockholms bästa asiatiska matbutiker vara guld värd. Kanske går du alltid till samma ställe och vill hitta något nytt? Kanske behöver du bara lite inspiration? Här har vi samlat Stockholms bästa asiatiska matbutiker, för att göra det enkelt för dig.

Kina Li

Hemsida

Ett Kina i miniatyr

Att gå in på Kina Li är som att trilla ned i en miniatyrversion av Kina. I denna källarlokal på Söder hittar du ett av Sveriges största asiatiska varuhus med kläder och prylar, men också ett stort utbud av matvaror och livsmedel att botanisera bland. Mängder av varor ligger prydligt staplade i hyllorna och här hittar du garanterat det du letar efter.

Asian Market

Hemsida

Ett gediget utbud

Den populära matbutiken Asian Market hittar du på Kungsholmen. Här kan du som kund hitta i princip vilka varor du än söker från det asiatiska köket. Personalen är väldigt vänlig och hjälpsam och hyllorna i butiken är välfyllda.

Taj Mahal

Indiskt och asiatiskt

Om du är förälskad i det orientaliska köket och gärna tillagar indiska eller asiatiska rätter så är Taj Mahal Livs butiken som inte kommer att göra dig besviken. Här hittar du ett stort utbud av livsmedel bland hyllorna att utforska. Priserna är helt okej och personalen är dessutom väldigt hjälpsam.

Hong Kong

Välsorterad butik

Hong Kong Trading är en välsorterad matbutik med ett stort och brett utbud av asiatiska livsmedel. Vare sig du är ute efter mer traditionella varor, som nudlar eller kokosmjölk, eller om du vill hitta nya spännande kryddor, så hittar du det garanterat här. Du blir dessutom inte ruinerad av att handla här, då du kan shoppa favoriterna till ett rimligt pris.

Oriental Supermarket

Möter kundernas efterfrågan

Vid Hötorgets tunnelbana, vid uppgången till Sergelgatan, hittar du Oriental Supermarket. Här finns matvaror från hela Asien samlat; allt från fräscha grönsaker till delikatesser som pekinganka. Butiken har tillgång till leverantörer runtom i världen och kan därför erbjuda de råvaror som kunderna efterfrågar.

Thailaan

Hemsida

Asiatiskt i Liljeholmen

Placerad i Liljeholmstorgets Galleria hittar du Thailaan Asian Market. Butiken erbjuder kunderna ett stort utbud av asiatiska livsmedel. Personalen i butiken kan mycket om asiatisk matlagning, särskilt det thailändska köket, och hjälper gärna kunderna med goda råd om varor och tillagningssätt.

Thai China

Hemsida

Kunnig personal

Denna asiatiska supermarket, som ligger belägen på Fleminggatan, har ett stort utbud av asiatiska livsmedel och råvaror. Här kan du välja och vraka bland det breda sortimentet och prisnivån på varorna är dessutom ofta lägre än i vanliga matbutiker. Personalen är kunnig och hjälper mer än gärna till att guida dig rätt bland hyllorna.

Korean Food

Hemsida

Koreanska delikatesser i Vasastan

Är du ett fan av koreanska delikatesser bör du bege dig till Korean Food, som är specialiserade på just det. Här importerar man populära matvaror som kimchi och gochujang (en stark chilipasta) så att du kan njuta av genuin koreansk mat hemma.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta