Så blir Halloween på Gröna Lund 2022

Buuuh! Den 16 oktober öppnar Halloween på Gröna Lund och fram till höstlovets sista dag kan man låta sig skrämmas av onda väsen, otäcka hus och skräckparader. Årets firande blir det femte på nöjesfältet och i år lovar man att både roa och oroa besökarna...

Precis som tidigare år kommer en mysigare, men ändå lite smårysig, stämning att råda på det lilla området som är särskilt anpassat för de yngre barnen. Här kan man hälsa på snälla häxor, titta på pumpor, ta del av underhållning och åka karuseller. Vågar man sig över till det stora området får man dock hålla ögonen öppna. Här ligger bland annat de fem fruktade skräckhusen och gravplatsen, dessutom vandrar ett stort antal onda väsen omkring redo att skrämmas.

Flera karuseller, såsom Blå Tåget, Tekopparna och Flygande Elefanterna har tagits över av häxor, mumier och spöken. Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på över 30 attraktioner, inklusive skräckhusen. På det stora området passerar en skräckparad, fylld med onda väsen, genom området med jämna mellanrum.

Det finns ett begränsat antal biljetter till varje dag. Precis som under sommaren är dagarna uppdelade i två pass, förmiddag (kl 10-15.30) och eftermiddag (kl 16.30-22).