Seafood shack på Vassa Eggen

Seafood shack på Vassa Eggen

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Under påskveckan, den 11-15 april, kan man gå loss på godsaker från havet när Vassa Eggen ställer till med Seafood shack. En mataktivering inspirerad av amerikanska shack-restauranger som ska göra skaldjur tillgängligt för alla.

Vassa Eggen förknippas kanske framförallt med kött, men restaurangen har även en förkärlek för skaldjur - något som blir extra tydligt lagom till påsk. Då utökas utbudet med allt från hummer till Cajun shrimps.

- Det som är roligt med denna vecka är att avdramatisera detta med skaldjur. Det är väldigt kul att äta skaldjur i en annan miljö än vanligt. Att maten inte är åt plateau-hållet, utan små rätter till ett bra pris, för att man då kan testa olika skaldjur i olika utföranden, säger Niklas Odin, köksmästare på Vassa Eggen.

På menyn står rätter som hummertacos, skaldjurstoast och crab cakes. Skaldjuren kommer att serveras både i matsalen och i baren, där man även kommer att erbjuda bland annat Brooklyn lager på burk för att få till rätt känsla.

Mer information: Vassa Eggen Steakhouse

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.