Sista marknaden på Nobelberget

Nobelberget Marknad har sedan två år tillbaka lockat tusentals besökare med interaktiv konst, fullproppade konserter, lokala bryggerier, vintage-outlets och mycket mer. Nu hålls den för sista gången innan Nobelberget rivs i januari.

Den 26 augusti siktar arrangörerna på en stor folkfest med spelningar, loppis, mat och dryck.

- Eftersom att det är den sista marknaden någonsin i det här formatet, där man kan strosa runt i solen med en gin och tonic i handen, så vill vi slå på den stora trumman, säger Thea Mårdbrant, initiativtagare.

Bland annat spelar Jonatan Johansson, Grammisnominerade Loney Dear och kritikerrosade The Hanged Man live, och på plats kommer över 50 utställare att finnas för att sälja kläder, prylar och smycken. Man kan även räkna med att få ta del av foodtrucks, mikrobryggerier och naturvin. Ett populärt inslag från tidigare år är också cykelloppisen, som återvänder med hundratals cyklar.

- Vi är en salig blandning människor som står bakom marknaden, och resultatet är en go mix av sånt vi själva tycker är kul. Jag tror att vi alla kommer sakna den här härligt spretiga arenan som är vår marknad. Marknaden på söndag blir lite av en rivningsfest, säger Thea Mårdbrant.

Tid: 11-18