Sista sommaren på Oaxen

Till redaktionens besvikelse har det kommit fram till Oaxen Krogs allra sista sommar. Men för det ska vi inte deppa ihop totalt - det blir nämligen en fantastisk final. Istället för att sörja ska det alltså firas och minnas tiden som varit. Finaltemat kallas Naturtroget slut och hyllar den inspirerande Ohagsön, som betytt väldigt mycket för restaurangpersonal och gäster.

Det var för 17 år sedan som Oaxen öppnade upp på ön, intill ett nedgånget kalkbrott. Stället kom att bli omtyckt och välbesökt, med en meny präglad av lokala råvaror som tillagats i ledning av stjärnkocken Magnus Ek. Vinlistan och matsalsarbetet har Agneta Green stått för. Tillsammans har de skapat och utvecklat en restaurang som bland annat finns med på listan - The Worlds 50 Best Restaurants.

- Det är klart att vi är stolta över vad vi har åstadkommit, säger Magnus Ek. Det är också min och Agnetas förhoppning att någon annan nu ska ta över stafettpinnen och driva krogen vidare. Men först ska vi bjuda våra gäster på en riktigt fantastisk säsong nästa sommar.

Oaxen har lunchöppet varje lördag och välkomnar middagsgäster tisdag-söndag fram till den 31 augusti. Sedan gäller endast middagsöppet tisdag-söndag till och med den 30 september.