Foto: Pressbild/Robert Karlsson Foto: Pressbild/Robert Karlsson

Skaldjursvecka på Vassa Eggen och Kommendören

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Efter förra årets succé bjuder systerkrogarna Vassa Eggen och Kommendören återigen in till en temavecka i skaldjurens tecken under höstlovet, den 28 oktober till 5 november. De båda krogarna har inspirerats av amerikanska shack-restauranger och tanken är att göra skaldjur tillgängligt för fler. 

Skaldjur, och då kanske framförallt hummer, förknippas ofta med lyx och flärd. Detta vill Vassa Eggen ändra på under årets temavecka med sin Lobster Shack-meny. Menyn rymmer åtta till tio rätter i en annorlunda och kul tappning där priserna är snälla mot plånboken. Exempel på rätter som serveras under veckan är lobster BLT, lobster nachos, lobster taco och lobster roll. 

På Kommendören varierar såväl råvarorna som storleken på rätterna under veckan. Hummer, krabba, ostron, räkor och caviar serveras i olika utföranden och rätterna är tänkta att dela vid bordet. Några favoriter från förra året återkommer på menyn, såsom Cajun ”popcorn” shrimp, oyster rockefeller och lobster spaghetti. Nytt för i år är bland annat crispy softshell crab salad och surf n’ turf ribs. Även här är priserna snälla.

Ett hett tips är att boka bord i förväg.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.