Från och med i år blir Stureplansgruppen ny restauratör och kreativ partner till Skansen och Restaurang Solliden. Här ska modern gastronomi kombineras med svenska traditioner och tillsammans ska detta skapa hållbara, inspirerande och kvalitativa matupplevelser för alla gäster på Skansen.
Nu ska Skansen ta ett helhetsgrepp inom mat- och dryckesutbudet för att skapa en extra härlig upplevelse för gästerna. Man kommer även att sätta extra fokus på hållbarhet och serveringen ska kännetecknas av god mat och hälsosamma val. Och det blir Stureplansgruppen som från och med i år kommer att tillföra erfarenhet och kreativitet till Skansens gastronomiska utbud.
– Mat och dryck behöver utvecklas för att bli en mer integrerad del i Skansens erbjudande till gäst. Det finns ett stort intresse för skandinaviska råvaror och mat som Skansen självklart ska vara en del av. Partnerskapet med Stureplansgruppen är ett viktigt steg för att nå ambitionen om högkvalitativa matupplevelser och samtidigt leverera stora volymer, säger Maria Groop Russel, vd för Skansen.
Tillsammans ska Skansen och Stureplansgruppen skapa en destination där mat, dryck och upplevelser blir något unikt och oförglömligt för gäster i alla åldrar.