Entrén till Solliden. Foto: Press Entrén till Solliden. Foto: Press

Skansen teamar ihop sig med Stureplansgruppen

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Från och med i år blir Stureplansgruppen ny restauratör och kreativ partner till Skansen och Restaurang Solliden. Här ska modern gastronomi kombineras med svenska traditioner och tillsammans ska detta skapa hållbara, inspirerande och kvalitativa matupplevelser för alla gäster på Skansen.

Nu ska Skansen ta ett helhetsgrepp inom mat- och dryckesutbudet för att skapa en extra härlig upplevelse för gästerna. Man kommer även att sätta extra fokus på hållbarhet och serveringen ska kännetecknas av god mat och hälsosamma val. Och det blir Stureplansgruppen som från och med i år kommer att tillföra erfarenhet och kreativitet till Skansens gastronomiska utbud.

– Mat och dryck behöver utvecklas för att bli en mer integrerad del i Skansens erbjudande till gäst. Det finns ett stort intresse för skandinaviska råvaror och mat som Skansen självklart ska vara en del av. Partnerskapet med Stureplansgruppen är ett viktigt steg för att nå ambitionen om högkvalitativa matupplevelser och samtidigt leverera stora volymer, säger Maria Groop Russel, vd för Skansen. 

Tillsammans ska Skansen och Stureplansgruppen skapa en destination där mat, dryck och upplevelser blir något unikt och oförglömligt för gäster i alla åldrar.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.