SkiStar presenterar nya Hammarbybacken – med sommarskidåkning

De senaste åren har man sett att svenskarna valt att stanna hemma i Sverige istället för att åka utomlands på semester, och i takt med detta har man även sett att fler och fler söker sig till utomhusaktiviter och naturnära upplevelser runt om i landet. SkiStar har märkt av denna växande trend inte minst på sina övriga destinationer runt om i norra i Sverige, och därför väljer man nu att satsa på Hammarbybacken i Stockholm.

I deras nya satsning blir de bland annat först med att erbjuda svenskarna modern sommarskidåkning, tillsammans med en klätterpark, Mountain Coaster och Mountain Tube – liknande aktiviteter och satsningar gjordes även i Trysil, Sälen och Åre inför sommaren 2021.

– Nu utvecklar vi konceptet och möjliggör dessa upplevelser även för stockholmararna och de som besöker staden. Med satsningen vill vi inspirera till spännande äventyr och aktiviteter med unika Hammarbybacken i fokus. Här får vi fler människor i rörelse i linje med vårt hållbarhetsarbete och erbjuder samtidigt kittlande attraktioner med enkel access för minnesvärda upplevelser mitt i Stockholm, säger Stefan Sjöstrand, VD och koncernchef på SkiStar.

Foto: Sunkid

Redan förra sommarsäsongen var en succé med besöksrekord på SkiStars destinationer. Sommaren 2022 ser också ut att bli en framgång med stor efterfrågan på en aktiv semester.

– Äntligen får vi tillsammans med Stockholms stad möjligheten att genomföra vår vision med Hammarbybacken och det unika läge samt alla möjligheter som finns här med aktivitet och rörelseglädje. Går allt enligt plan hoppas vi att redan till midsommarhelgen kunna öppna upp flera av attraktionerna för alla som tillsammans med oss vill göra Stockholm och Hammarbybacken lite mera aktiv och lite roligare året runt, säger Jonas Bauer, affärsutvecklingschef på SkiStar.

SkiStar SummerSki – öppnar augusti 2022
För den som inte får nog av skidåkning på vintern eller som är nyfiken på att testa något nytt finns nu möjligheten att göra det även under sommartid – på 7000 kvm åkbar yta i form av artificiellt gräs (gjort på delvis återvunnen plast) som ska efterlikna känslan av att åka på snö. Målet är att fördubbla antalet skiddagar per år tack vare sommarskidåkningen och därmed bidra till SkiStars hållbarhetsmål om sju miljoner skid- och aktivitetsdagar till 2030.

SkiStar Mountain Coaster – öppnar midsommar 2022
Skistars egen variant av rodel eller "coaster" – 800 meter nedför berget på räls. En fartfylld åkattraktion i 40km/h som förhoppningsvis bjuder på adrenalin, skratt och vidunderlig utsikt.

SkiStar Mountain Tube – öppnar augusti 2022
Ta dig nerför berget på tubing (ringar) via tre olika banor – anpassat för hela familjen och ger garanterat magkittel.

SkiStar Klätterpark – öppnar midsommar 2022
Succén från bland annat Åre och Sälen för både ung som gammal omfattar sju höghöjdsbanor, ett 60-tal hinder och en 100 meter lång zipline.

Övriga aktiviteter
Löpträning, vandring, utegym och skiduthyrning samt även cykelhyra kommer att finnas tillgängligt för XC- och MTB-cykling i exempelvis närliggande Nackareservatet. Dessutom kommer flera olika camps och evenemang att erbjudas på plats, som Järv Hammarbybacken den 14–15 maj där över 100 lag redan är anmälda till familjetävlingarna med fokus på glädje, samarbete och gemenskap – inspirerat av Wild kids.