Skrädderi och skomakeri först ut i nya NK Parkaden

Den 24 september slår Nordiska Kompaniet upp dörrarna till de nya varuhusytorna i NK Parkaden, som får fokus på service, hälsa och mat. Först ut att öppna är NK Skrädderi och NK Skomakeri.

NK Skrädderi kommer att drivas av Frederik Andersen från det över 150 år gamla skrädderiet A.W Bauer & Co. På NK Skrädderi i Parkaden kommer de att erbjuda klassiska ändringar, måttsytt, färdiga plagg och även tvättservice. NK Skomakeri kommer att drivas av Broken Bird Bootmakers, som utöver klassisk skoservice erbjuder måttbeställda handsydda skor med hjälp av 3D-teknologi och AI-programvara.

- Det känns väldigt betryggande att kunna erbjuda våra kunder hantverk i absolut värdsklass. NK Parkaden har ett perfekt läge för våra nya serviceavdelningar, de ligger nära entrén så att man enkelt kan smita in för att lämna eller hämta sina kläder och skor. Via rulltrappan under Regeringsgatan kan man sedan enkelt ta sig över till NK och rakt in i den nya saluhallen som öppnar i februari, säger Andreas Edström, varushuschef Nordiska Kompaniet.

Utöver NK Skrädderi och NK Skomakeri kommer fler serviceavdelningar att öppna under vintern, och i november invigs ett helt nytt matkoncept. På Parkadens tak har NK fått bygglov för ett utomhusgym där det planeras för löparbanor, padeltennisbanor och en juicebar.