Skäggets nationaldag firas med stor fest

På lördag firas internationella skäggdagen, eller "skäggets nationaldag", med Europas största skäggfest i Stockholm. Eventet går av stapeln för fjärde året i rad och lockar barberare från hela Sverige.

Festen inleds med en uppmärksammad skäggparad som avgår från Medborgarplatsen till Tele2 arena och eventlokalen Colosseum. Bakom paraden står Bearded Villains, en skäggklubb med medlemmar från hela Sverige.

- Vi vill med denna parad och fest visa på den gemenskap och brödraskap som skägget medför. Vi ser fram emot årets upplaga av World Beard Day och bjuder in alla med eller utan skägg att göra oss sällskap under denna fantastiska dag i skäggets tecken, säger Lukas Lödesjö från Kiruna, medlem i Bearded Villains Sverige.

Mingel, musik och barber battle
Själva skäggfesten bjuder på mingel och livemusik, och det blir även tävling i fyra klasser samt barber battle i skäggtrimning, där några av Sveriges främsta barberare tävlar om den prestigefulla titeln "Årets barberare 2018". På plats finns barberare från hela Sverige som just deltagit i Swedish Barber Expo, en inspirationsdag för barberare.

- Intresset ökar för varje år och bidrar till en unik sammanhållning där barberare och kunderna möts och skapar en stark community-känsla, säger Karin Fahlström på Barber Supplier Nordic AB och Beardshop.se, projektledare för eventet.

Programpunkter
10.00-17.30 Swedish Barber Expo
17.00 Skäggparaden avgår från Medborgarplatsen
17.30 Skäggfesten börjar
18.45 Ulf Nilsson & Linda Varge live
19.00 Bedömning skäggtävling
20.30 Årets barberare 2018
21.15 SM i skägg 208

Skäggparad
Avgår kl 17 från Medborgarplatsen längs Götgatan till Tele2 Arena