Smaker från Rivieran på nya hotellet Ad Astra

Elite Hotels har öppnat sitt nya destinationshotell Ad Astra intill Snäckviken i Södertälje. Hotellet rymmer hela fem restauranger och barer som tar med gästen på en smakresa till Italien och södra Frankrike.

Destinationshotellet Ad Astra är Elite-kedjans mest omfattande hotellprojekt hittills. Här vill man bjuda gästerna på avkoppling och upplevelser som andas Rivieran, inte minst när det kommer till den gastronomiska biten. Bakom hotellets fem restaurangkoncept står den tidigare kökschefen på At Six, Handelshuset och Pocket by Pontus, Andreas Edlund, som nyligen flyttat hem från södra Frankrike.

– Rivieran ligger mig varmt om hjärtat med en fantastisk mat- och restaurangkultur. Kombinationen av det franska och italienska köket är en spännande mix och enligt mig den främsta gastronomin, säger han i ett pressmeddelande.

Pizza, gelato och prosecco

Vivace är huvudrestaurangen på hotellet och namnet betyder ”levande” på italienska. I en färgsprakande och art deco-inspirerad miljö serveras frukost, lunch och middag med influenser från Italien och Medelhavet. På restaurangens bakficka Impasto kan man äta genuin napolitansk pizza, som gräddats i en av norra Europas största vedugnar.

Foto: Åke E Lindman/Pressbild

I orangeriet Cielo har man lyckats fånga känslan av sommar och här fylls glasen gärna med kall prosecco eller Valpolicella. Är man mer sugen på cocktails, en espresso eller kanske en smörig croissant passar hotellbaren Luce bättre. På hotellets innergård ligger dock själva hjärtat, La Piazza, där man kan få i sig äkta italiensk gelato, spela ett parti boule eller bara slappa under olivträden.