Snart öppnar Boulebar i Hagaparken

I mitten på maj öppnar nya Boulebar Haga i en tidigare flygbussterminal från 1963, vid Brunnsviken i Hagaparken. Här vill man skapa en levande mötesplats, på närmare 2 000 kvadratmeter, med sydfransk bistro, barer, uteservering och boulebanor med utsikt över parken och vattnet.

Snart byter den stora glaspaviljongen i Hagaparken skepnad och förvandlas till en livfull fransk parkrestaurang med hela 14 boulebanor.

– Vi är överförtjusta i i huset och det här är något av ett drömprojekt med dess läge mitt i gränslandet mellan staden, vattnet och den grönskande parken. När jag började spela boule för trettio år sedan hängde vi på Stallis boulebanor precis här i Hagaparken. Nu ska vi dela glädjen med våra gäster i en av Stockholms vackraste byggnader, säger Henrik Kruse som är grundare av Boulebar.

– Intresset för att besöka Stockholms grönområden har ökat rejält under pandemin. Genom Boulebar Haga skapar vi en luftig mötesplats i nationalstadsparken där allt från boulenördar, vänner, flanörer och kollegor kan träffas. Oavsett om det handlar om ett parti boule, en kaffe, ett glas vin och smårätter eller en helkväll i vår sydfranska bistro, säger Paulina Ek som är Stockholmschef för Boulebar.

Sedan innan finns Boulebar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Nya Boulebar Haga öppnar i mitten på maj och kommer att hålla öppet sju dagar i veckan, med få undantag.