Södra Teatern får musikaltillskott – öppnar baren Lilla Broadway

I november öppnar Lilla Broadway, en allsångsmusikal- och showtunes-fokuserad pop up-bar på Södra Teatern. Baren går att besöka i en månad och är ett resultat av Heinekens tävling The Bar Is Yours, där tre finalister fick pitcha sina barkoncept för en jury.

The Bar Is Yours är ett initiativ av Heineiken 0,0 och en del av varumärkets 150-årsjubileum. Med tävlingen ville de erbjuda en plattform för unga kreatörer att skapa ett eget barkoncept, något som lockade ett hundratal bidrag. Vann gjorde Sofia Svedlund och Klara Mahrs med sitt bidrag Lilla Broadway, en pianobar dedikerad show- och musikalmusik.

– Jag tror vi är många som tillsammans skriksjungit musikalhits på efterfester. Nu är det dags att starta de festerna sex timmar tidigare och flytta dem ut från hemmet och in till baren. Idag finns ingen bar som erbjuder sing-along till enbart favoritlåtarna inom musikal. Därför är vi oerhört glada och peppade på att Lilla Broadway ska få bjuda in till stämningssång, säger Sofia Svedlund och Klara Mahrs i ett pressmeddelande.

Öppningen sker på Södra Teatern den 3 november. Baren kommer sedan att vara öppen onsdag till lördag under en månads tid.

Om The Bar Is Yours
Som en del av Heinekens 150-årsfirande hölls en tävling där unga kreatörer kunde vara med och pitcha sitt koncept. En jury, bestående av bland andra Oscar Zia och representanter från Spendrups, Södra Teatern och Heineken, röstade tillsammans med publiken fram en vinnare. Det vinnande bidraget förverkligas genom en pop up-bar som håller öppet en månad.