Sommar med Parkteatern

Broadway, Shakespeare, Lisa Ekdahl, röster från orten, feministisk humorgrupp och rap- och teaterföreställning. Det är en del av innehållet i Parkteaterns program som spelas runtom i stadens parker den här sommaren.

I juni gick startskottet för Parkteaterns stora musikalsatsning, Broadwaysuccén "Stoppa världen - jag vill kliva av" som bland annat visas i Galärparken och Rålambshovsparken. I juli upprepas fjolårets succé med Shakespeare på engelska och så uppmärksammas 100-årsjubileet av Stravinskys verk "Historien om en soldat", i en version skapad unikt för Parkteatern.

På Djurgården kan man under sommaren ta del av röster från orten, feministisk humorgrupp och rap- och teaterföreställningen "Inte din baby" av och med Seluah Alsaati. Nytt för i år är samarbetet med Nytorgsfesten som intar Vitabergsparken den 17-18 augusti. För barnen bjuder sommaren bland annat på Marionetteaterns föreställningar och populära Clownen Manne.

Spännande avslutning
Sensommaren fylls med den hyllade balettsagan Törnrosa, Fasching-baluns och cirkusakrobatik med Petri Dish. Den 2 september blir det en riktig stjärnavslutning i Vitabergsparken, utvald av Sissela Kyle som gör sin sista sommar som konstnärlig ledare för Parkteatern.

- När man är slutar så får man önska sig vad man vill till den sista föreställningen. Jag har valt Lisa Ekdahl som är en av mina absoluta favoritartister! Det kommer att bli en innerlig och hisnade musikalisk sensommarkväll när Lisas säregna och spröda röst fyller Vitabergen, säger Sissela Kyle.

Som vanligt hålls alla föreställningar under bar himmel och alltid med fri entré. Spelplatserna hittas både innanför och utanför tullarna, men främst utanför.

Se hela programmet här.