Sommarbio tillbaka i Rålis – filmerna som visas 2023

Den 16–20 augusti återvänder Stockholms filmfestivals uppskattade utomhusbio till Rålambshovsparken. Temat för i år är Heroes in the Park.

Som varje år återvänder utomhusbion till Rålambshovsparken i augusti. Under fem sensommarkvällar kommer publiken att kunna njuta av film, mat och dryck i gröngräset framför den 90 kvadratmeter stora bioduken. Förra året besöktes utomhusbion av hela 50 000 besökare, vilket gör evenemanget till ett av Stockholms mest välbesökta. 

I år riktar man strålkastarljuset mot berättelser som lyfter och stärker, med temat Heroes in the Park. Liksom förra året kommer besökarna i förväg att kunna rösta på vilken film som ska visas. 

– Vi fick ett otroligt fint gensvar förra året från publiken när vi bad dem rösta på sina favoritfilmer. I år har vi ett liknande upplägg där vi ser fram emot besökarnas engagemang och förslag. Som smakprov på temat släpper vi nu de första två filmerna. Här är det kvinnliga hjältar som står i fokus med Sigorney Weaver som Ellen Ripley i Aliens – Återkomsten samt Jennifer Grey som Baby i klassikern Dirty Dancing, säger programchef Beatrice Karlsson.

Årets filmer på Sommarbio 2023

Precis som förra året har publiken fått önska sina favoritfilmer de vill se på Sommarbio, och efter mer än 1500 inskickade förslag från hela landet, så är programmet nu satt.

Onsdag 16 augusti: Dirty Dancing av Emile Ardolino
Torsdag 17 augusti: Hajen av Steven Spielberg
Fredag 18 augusti: Aliens – Återkomsten av James Cameron
Lördag 19 augusti: Top Gun: Maverick av Joseph Kosinski
Söndag 20 augusti: E.T. av Steven Spielberg.

Vinträdgård kurerad av Pompette

Nytt för i år är att det kommer att finnas en vinträdgård på plats, kurerad av Pompette. Besökare kommer alltså att kunna avnjuta filmklassiker samtidigt som de sippar på ett glas vin. Dessutom bjuder årets sponsorer, däribland huvudpartnern Peroni Nastro Azzurro, på snacks och dryck till tidiga gäster.

Som vanligt är Sommarbio gratis och öppet för alla. Parken öppnar kl 18 alla dagar, och efter sista visningen den 16 augusti välkomnas besökarna till efterfest på Eden.

Sommarbio drivs på 100 % förnybar energi och all mat som serveras är vegetarisk.