Sparkling Stockholm – premiär för nytt bubbelevent

Den 7 mars 2020 är det premiär för Sparkling Stockholm på Stockholm Waterfront. Eventet, med inriktning mot bubbel, är ett endagsevent med enbart mousserande vin såsom champagne, cava, crémant, prosecco och andra mousserande viner i fokus.

Intresset, försäljningen och kunskapen för mousserande vin har ökat de senaste åren och utbudet har blivit mycket bredare – även inom de lägre prisklasserna. Trenden visar att svenskar gärna dricker mousserande vin året om och vid fler tillfällen än förr, då man snarare sparade den bubbliga drycken till speciella tillfällen.

– Vi tror att många kommer att uppskatta detta nya event. I Sverige älskar vi ju bubbel och intresset för drycken är större än någonsin! Därför ville vi skapa en ny och unik mötesplats där vi samlar mousserande vin i alla dess former under ett och samma tak, säger Stanley Wong, vd för Svenska Dryckesmässor.

– Bubbel passar ju ihop med många olika smaker och på eventet kommer det också finnas några väl utvalda utställare med delikatesser som passar till mousserande vin, exempelvis choklad, ost och skaldjur.

Biljetterna till Sparkling Stockholm släpps i juni 2019. Eventet går av stapeln den 7 mars 2020 klockan 11-20.