Stockholms bubblande champagnebarer

Behöver du mer glitter och glamour i vardagen? Eller bara lite extra helglyx? Att gå ut och dricka ett glas champagne i Stockholm är aldrig fel, oavsett om du är en riktig finsmakare, en inbiten 20-talsromantiker eller sugen på en shoppingpaus i Sex and the City-stil. Här listar vi Stockholms bästa barer för dig som vill dricka bubbel. Några champagnebarer är gamla klassiker med lång historia, andra är mer moderna med ett biodynamiskt tänk, men alla är de värda ett besök för sina bubblor.

Cadierbaren

Södra Blaiseholmshamnen 8, Norrmalm/City

Grandiost pĂĄ Grand

Den internationella baren på Grand Hôtel är döpt efter hotellets grundare. Här är det vackert, bubblande och avslappnat på samma gång – fullt av afterworkare och andra sällskap som skålar i champagne och sippar på drinkar med utsikt över slottet på andra sidan vattnet.

Brasserie Balzac

Odengatan 26, Vasastan

Kontinentalt

Det New York-parisiska brasseriet på Odengatan har en stark förkärlek för vin och utbudet av champagne är givetvis stort. Här kan du slå dig ner vid baren och ta ett glas, vintage eller "non vintage", i kontinental miljö. Självklart serveras bland annat ostron till om du är sugen.

Perini

Klarabergsviadukten 49, Norrmalm/City

En oas i bruset

Perini Wine Champagne & Food är mötesplatsen i direkt anslutning till Centralstationen där du kan stanna till för att prova dig genom champagne-menyn eller avnjuta en måltid med influenser från Medelhavet.

Dryck Vinbar

Swedenborgsgatan 1, Södermalm

SmĂĄskaligt producerat

För dig som är ute efter mer unikt bubbel, har vinbaren Dryck ett urval av favoriter från småskaliga gårdar. Här kan du njuta med gott samvete, då det endast serveras dryck från medvetna producenter som värnar om miljön.

Teaterbaren

Nybrogatan 3, City/Östermalm

Intimt i historisk miljö

Teaterbaren ligger i anslutning till anrika Teatergrillen, som har huserat här sedan 1945 med en av de äldst bevarade restauranginteriörerna i Stockholm. En avskild oas mitt i stan där du kan slå dig ner för ett glas champagne medan du insuper miljön.