Stockholms bubblande champagnebarer

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Behöver du lite mer glitter och glamour i vardagen? Eller bara lite extra helglyx? Här listar vi Stockholms bästa barer för den som är sugen på bubbel – oavsett om du är en riktig finsmakare, en inbiten 20-talsromantiker eller om du vill ta en shoppingpaus i Sex and the City-stil. Här är våra favoritbarer för när man bara vill slå sig ner och dricka ett glas champagne i Stockholm. Några är gamla klassiker med lång historia bakom sig och några är mer moderna med ett biodynamiskt tänk, men alla har en sak gemensamt – riktigt kittlande bubblor.

Cadierbaren

Södra Blaiseholmshamnen 8, Norrmalm/City

Grandiost pĂĄ Grand

Den internationella baren på Grand Hôtel är döpt efter hotellets grundare. Här är det vackert, bubblande och avslappnat på samma gång – fullt av afterworkare och andra sällskap som skålar i champagne och sippar på drinkar med utsikt över slottet på andra sidan vattnet.

Södra Teatern

Mosebacke Torg 1–3, Södermalm

Sommarhäng på Söders höjder

Södrans Champagnebar på våning 7 är öppen på sommaren och bjuder på imponerande utsikt över takåsarna och Stockholms inlopp. Här kan man hänga utomhus på terrassen med ett glas bubbel i handen – eller hyra Champagnebaren för egna events.

Perini

Klarabergsviadukten 49, Norrmalm/City

En oas i bruset

Perini Wine Champagne & Food är mötesplatsen i direkt anslutning till Centralstationen där du kan stanna upp för att prova dig genom champagne-menyn eller avnjuta en måltid med influenser från Medelhavet.

Dryck Vinbar

Swedenborgsgatan 1, Södermalm

SmĂĄskaligt producerat

För dig som är ute efter mer unikt bubbel så har Dryck ett urval av bubblande favoriter från småskaliga gårdar. Här kan du njuta med gott samvete, då det endast serveras dryck från medvetna producenter som sätter miljön i första hand.

Teaterbaren

Nybrogatan 3, City/Östermalm

Intimt i historisk miljö

Teaterbaren ligger i anslutning till anrika Teatergrillen som huserat här sedan 1945 med en av de äldst bevarade restauranginteriörerna i Stockholm. I denna avskilda oas mitt i stan kan du slå dig ned för ett glas sprakande champagne medan du insuper den historiska miljön.