Sparrisglass på Tennstopet

Sparrisglass på Tennstopet

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Det blir både sparrisglass och klassisk hollandaise när Tennstopet dukar upp till årets sparrisveckor.

Den 23 maj till 6 juni, i samband med skördesäsongen, serverar restaurangen en meny som ska spegla både tradition och kreativitet.

- I stor utsträckning förknippas Tennstopet med traditionell husmanskost, vilket vi är väldigt stolta över. Samtidigt ser vi charmen i att överraska våra gäster med inslag som de kanske inte provat tidigare. Sparrisglassen är ett exempel en sådan rätt, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.

Sparrisen inleder den svenska primörsäsången och är därmed ett riktigt vårtecken. Nedan hittar du hela sparrismenyn som Tennstopet serverar under sparrisveckorna.

Förrätter
Vit sparris med varmrökt lax och hollandaise
Örtbakad kalvrostbiff med gratinerad grön sparris, ramslök och citronette

Varmrätt
Halstrad röding med inkokt sparris, saltrostade mandlar och ramslökskräm

Dessert
Rabarberconsommé med vit sparrisglass och färska jordgubbar

Mer information: Tennstopet

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.