Det blir både sparrisglass och klassisk hollandaise när Tennstopet dukar upp till årets sparrisveckor.
Den 23 maj till 6 juni, i samband med skördesäsongen, serverar restaurangen en meny som ska spegla både tradition och kreativitet.
- I stor utsträckning förknippas Tennstopet med traditionell husmanskost, vilket vi är väldigt stolta över. Samtidigt ser vi charmen i att överraska våra gäster med inslag som de kanske inte provat tidigare. Sparrisglassen är ett exempel en sådan rätt, säger Micke Schedin, köksmästare på Tennstopet.
Sparrisen inleder den svenska primörsäsången och är därmed ett riktigt vårtecken. Nedan hittar du hela sparrismenyn som Tennstopet serverar under sparrisveckorna.
Förrätter
Vit sparris med varmrökt lax och hollandaise
Örtbakad kalvrostbiff med gratinerad grön sparris, ramslök och citronette
Varmrätt
Halstrad röding med inkokt sparris, saltrostade mandlar och ramslökskräm
Dessert
Rabarberconsommé med vit sparrisglass och färska jordgubbar
Mer information: Tennstopet