Spännande konst klär väggarna på Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Stockholm inleder ett samarbete med den lokala konstnären Thomas Gunnarsson, som går under artistnamnet OKOK. Han har haft flertalet utställningar runt om i världen, bland annat hos hotellets samarbetspartner Marcus Samuelsson, i Harlem, New York.

Thomas Gunnarsson, OKOK eller “Sveriges snyggaste rappare” som han också kallar sig är en Stockholmsbaserad konstnär och musiker med rötterna i den svenska hiphopen och Stockholms graffitivärld. Thomas är definitionen av en mångsysslare och känner sig lika bekväm i musikstudion, konstateljen eller med författarpennan i handen. Han har hunnit ge ut flertalet skivor och texter parallellt med sitt måleri. OKOKs konst kommer att hänga på utvalda ställen i hotellets lobby, våningsplan 2 samt våningsplan 7.

- De färggranna tavlorna ska ge energi och väcka känslor hos våra gäster i denna lite gråa och mörka tid i Stockholm, säger hotellets General Manager Björn Callin. - Thomas kändes som ett självklart val för Clarion Hotel Stockholm med sin expressiva konst och tydliga uttryck, fortsätter Björn.

Thomas är uppväxt norr om Stockholm och där var han verksam i den tidiga graffitiscenen där både laglig och olaglig konst var delar av hans uttryckssätt. Nu för tiden håller han sig på den lagliga sidan av konsten men hans influenser från ungdomen syns tydligt i hans verk.

- Thomas budskap om respekt och jämlikhet är något som vi på hotellet själva jobbar aktivt med och som vi anser vara viktiga frågor att ta upp, säger Björn Callin, hotelldirektör.

Tavlorna som kommer att pryda hotellets väggar är verk där OKOK arbetar med färger, linjer, djup och komposition i olika lager med hjälp av akryl, sprayfärg och pennor. Hans verk har fått stor synlighet i Stockholm och hans samhällsengagemang speglar sig tydligt i tavlornas uttryck.

OKOK:s konst finns att se på Clarion Hotel Stockholm i Skanstull tillsvidare, alla gäster (övernattande eller ej ) är varmt välkomna att ta en rundtur på våningsplan 1 och 2.