STHLM.POP är tillbaka med ny svensk design

I helgen är det dags för den andra upplagan av STHLM.POP, en konceptbutik för oberoende svenska varumärken som annars säljs via egna Tictail-butiker. Syftet med pop up-butiken är att få allmänheten att upptäcka ny svensk design. På plats finns bland andra Human Scales, By Mutti, Myr Studio och Tigernook design.

STHLM.POP lanserades tidigare i år av Caroline Hjerpe och Cecilia Kores, två smyckesdesigners som lärt känna varandra genom Instagram. Båda ville de erbjuda en temporär fysisk plattform där de kunde träffa kunder och visa sina produkter.

- Det unika med STHLM POP är att varje varumärkes grundare finns på plats själv för att sälja sina produkter – det är ett av våra kriterium och en stor del av dragningskraften. Det är ovanligt att få chans att träffa personen bakom varumärket, säger Cecilia Kores.

Premiärhelgen i maj blev en succé. Nu väntar nästa edition, som kommer att hållas lördag och söndag på Kocksgatan 34 på Söder.

- Det här var en del av vår dröm – att det skulle gå så bra att vi kunde ha det igen. Möjligheten att få visa upp ännu fler unga svenska designers för allmänheten är otroligt kul, säger Caroline Hjerpe.

Med på tåget finns även svenskgrundade Tictail på, en e-handelsplattform där man enkelt ska kunna sätta upp en webshop helt gratis. Alla som deltar på STHLM.POP säljer sina produkter via Tictail.

- Det är fantastiskt att se hur Tictail fortsätter att växa och ta nya former. Tictails mål har alltid varit att stödja varumärken att bygga företag genom onlineförsäljning - och att se hur folk inom communityt dessutom hjälper varandra är grymt!, säger Livia Moore, Community Manager på Tictail.

Om STHLM POP

Vad: En konceptbutik med 17 varumärken, samtliga med webshoppar på Tictail, som slår upp portarna under två dagar och erbjuder 15% rabatt på samtliga produkter

När: Helgen den 24-25 oktober, kl 11-17 båda dagarna

Var: Kocksgatan 34, Södermalm

Varumärken: Caroline Hjerpe (smycken), mumbaistockholm (smycken), Human Scales (kläder och jackor), Bahkadisch (illustrationer), Moyi Moyi (väskor), Minimocks (mockasiner för barn), By Mutti (porslin), Rawmoon (läderaccessoarer), Tigernook design (barnkläder), Emma Fällman (sjalar), Olle Eksell (illustrationer), Karma Coffee (fairtrade, ekologiskt kaffe), Matilda Svensson (illustrationer), Myr (läderväskor), Createaholic (makramé), Majas bok (illustrationer), Dwellers (möbler).