Sthlm Street Food och foodtruck-SM intar Kungsträdgården

Lördagen den 8 september går matfestivalen Sthlm Street Food och foodtruck-SM av stapeln i Kungsträdgården för andra året i rad. En heldag med internationella smaker, musik, dj:s och underhållning.

Förra året vallfärdade tiotusentals besökare till festivalen. Nu är det dags igen. Klockan 9 startar den prestigefyllda tävlingen där 40 olika foodtrucks från hela Sverige kommer att delta, och under dagen finns deltagarna på plats för att servera mat i toppklass.

Totalt kommer ett sjuttiotal foodtrucks och andra utställare inom mat, bakning och dryck att fylla Kungsträdgården. På stora scenen väntar underhållning i form av dj:s, artister och tävlingar.

Klockan 14 är det dags för semifinalen i Sveriges bästa paradrätt som leds av kocken och författaren Jessica Frej. Den som vill kan även testa graffiti tillsammans med Graffitisthlm.

Indian Street Food, förra årets svenska mästare i Food Truck-SM, är tillbaka i år igen.

- Det var väldigt roligt förra året. Under året som gått har många kommit för att prova vår vinnande vegorätt och vi har också fått mycket uppmärksamhet i press, berättar Dheeraj Singh på Indian Street Food.

Vad kommer ni att tävla med i år?
- Det vågar jag inte avslöja, men jag kan berätta att det blir en vegorätt i år igen. Vi håller på att öva för fullt just nu.

Vinnaren får representera Sverige i Street Food-EM i Berlin den 28-29 september.